Valitse sivu

Historia

Perusteellisen hyvää jo vuodesta 1960!

Pitkät perinteet omaava Nelimarkan leipomo perustettiin 1.12.1960.

Kalevi Nelimarkan perustama leipomo toimi ensimmäiset vuotensa vuokratiloissa; omat leipomotilat valmistuivat Vimpeliin vuonna 1962.

Kalevi ja vaimonsa Elvi työskentelivät molemmat leipomossa. Heidän lisäkseen leipomo työllisti alkuaikoina kolme työntekijää.

1960-luvulla leipomon tuotteet valmistettiin kokonaan käsin. Pullat ja leivät paistettiin rapeiksi puu- ja kaasu-uuneissa. Alkuaikoina leipomotuotteet kuljetettiin kauppoihin linja-autolla. Toiminnan kasvaessa leipomolle hankittiin oma auto tuotteiden toimittamista varten.

Lapsuudesta asti leipomon parissa

Elvin ja Kalevin pojalle Kimmo Nelimarkalle yrittäjyys ja leipomoala tulivat tutuiksi jo lapsuudessa. Pienestä pojasta asti leipomon tiloissa aikaa viettäneelle ja leipomoalaan kiinni kasvaneelle Kimmolle päätös vanhempiensa elämäntyön jatkamisesta syntyi armeijan aikana.

Kimmo hyppäsi remmiin täysipäiväisesti siinä vaiheessa, kun leipomotilat kärsivät tulipalossa vuonna 1985. Uudistetuissa tiloissa Kimmo työskenteli yhdessä isänsä kanssa vuoteen 1991 saakka – siitä eteenpäin Kimmo vastasi Nelimarkan leipomon toiminnasta.

Yrittäjyys ja leipomoala ovat aina kiinnostaneet myös Kimmon poikaa, Perttu Nelimarkkaa. Hän on nuoresta asti ollut mukana leipomon asioissa ja siksi Pertulle olikin luontevaa syksyllä 2019 tulla täyspäiväisesti leipomotoimintaan mukaan.

Nyt Perttu ja Kimmo yhdessä vastaavat leipomon toiminnasta.

Perinteet kunniaan

Tänä päivänä leipomo on kehittynyt kovasti alkuajoista. Leipomoala on koneellistunut, mutta Nelimarkan Leipomossa panostetaan kuitenkin perinteiden kunnioittamiseen ja käsityöhön. Vaikka koneita käytetään apuna, on jokainen leipä tai leivonnainen käsityön tulosta.

Koneellistumisen ohella leipomo on kehittynyt myös tilojen myötä. Laajennuksia on tehty vuosien varrella – tuoreimpana Vimpelin kahvilan uudistaminen vuonna 2020. Myös jakelualue on ajan kuluessa laajentunut Järviseudulta ympäri Etelä-Pohjanmaata.

Kaikki tuotteemme on tehty laadukkaista raaka-aineista

Suussa sulavat sämpylät vievät kielen mennessään, ja niin tekevät muutkin käsin tehdyt leivät ja leivonnaiset.

Jälleenmyyjät ja kauppiaat, tarjotaan yhdessä parempaa.

Ota yhteyttä meihin oheisella lomakkeella, leivotaan hyllyille paikallista tarjontaa.